Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

KPN ziet winst dalen door mobiele internettoepassingen

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 22 april 2011 08:05 uur

KPN zal tot 2015 vier- tot vijfduizend banen schrappen. Tegenvallende resultaten maken de nieuwe reorganisatie onontkoombaar, aldus KPN in een toelichting op de zogeheten EBITDA-outlook (brutowinst, voor belastingen) die het concern gisteren presenteerde.

De onderneming verwachtte aanvankelijk meer dan 5,5 miljard euro brutowinst te behalen over dit jaar, maar heeft dit nu naar beneden bijgesteld tot 5,3 miljard – minder dan de brutowinst over 2010.

Oorzaak van de tegenvallende resultaten is vooral de teruglopende omzet op bellen en sms-diensten, toepassingen die meer en meer worden vervangen door mobiel internet en bijbehorende online diensten als ping en whatsapp.

Communicatie via social media en collaborative apps als whatsapp op smartphones is nu eenmaal fors goedkoper dan bellen of sms’en. KPN heeft daar vooral in Nederland veel last van en is dus nu naar eigen zeggen genoodzaakt om stappen te ondernemen om de winst weer op peil te krijgen.

Speerpunt
Het concern zal in de komende tijd nieuwe abonnementsvormen introduceren waarbij mobiel internet het speerpunt wordt. In de verklaring van het telecomconcern heet dat: “KPN Nederland zal nieuwe abonnementsvormen introduceren die mobiele data als uitgangspunt hebben. Deze abonnementen zullen de daling van het ‘traditionele’ sms’en en mobiel belverkeer opvangen en de klantwaarde optimaliseren.”

Daarnaast zet KPN zwaar in op een versnelde uitrol van breedbandverbindingen (glasvezel) en de upgrade van het vdsl-netwerk.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...