Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

The Datacenter Group koopt datacenterpand in Amsterdam

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 22 april 2011 08:06 uur

Terwijl The Datacenter Group nog druk bezig is met de bouw van een tweede datacenter in Delft, heeft het bedrijf deze week een pand in Amsterdam gekocht om de datacentercapaciteit verder uit te breiden.

The Datacenter Group heeft al een colocatie-datacenter met 1200 m2 aan it-vloer en ruimte voor 600 racks in Amsterdam. Op dit moment wordt in Delft een tweede datacenter gebouwd. De eerste fase daarvan moet in 2012 klaar zijn. En deze week is ook de koop van een pand aan de Kabelweg in Amsterdam afgerond als uitbreiding van het bestaande datacenter.

“Met de aankoop is de weg vrijgemaakt voor onze uitbreidingsstrategie. Het verwerven van dit vastgoed maakt het voor The Datacenter Group in Amsterdam mogelijk om nog beter aan de wensen van onze toenemende klantenbestand te kunnen voldoen”, reageert Siemon van den Berg, projectverantwoordelijke voor de aankoop.

“We verwachten de uitbouw medio dit jaar aan te kondigen”, aldus Van den Berg. Na de uitbreiding zal het datacenter 4500 m2 beslaan en ruimte bieden aan circa 1500 racks.

De honger naar datacenterruimte wordt volgens The Datacenter Group veroorzaakt door ontwikkelingen als cloud computing en het buiten de deur plaatsen van kantoorautomatisering. Dit zorgt voor een sterke vraag naar hoogwaardige datacenterdiensten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.