Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Aantal datacenters India neemt snel toe

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 26 april 2011 08:13 uur

De markt voor datacenters in India groeit met 23% in drie jaar van 2009 tot 2012. De totale marktwaarde zal in 2012 2,6 miljard dollar (1,7 miljard euro) bedragen. Dat zegt onderzoeksbureau CyberMedia Research in hun studie ‘India Data Center Services Market Review 2011’.

In India neemt de vraag naar datacenters snel toe door snelgroeiende technologische ontwikkelingen en een opleving van de financiële sector. Bovendien is de Indiase regering bezig met een groot aantal projecten om overheidsgegevens toegankelijker te maken voor burgers door ze online te plaatsen.

Daarnaast is India begonnen met cloud computing-experimenten. Grote ondernemingen waren verantwoordelijk voor 85% van de markt in 2010. De financiële sector maakt al jaren het meeste gebruik van datacenters in het land. Volgens de onderzoekers heeft in 2012 elke grote onderneming een datacenter in gebruik.

Derde partij
Uit het onderzoek blijkt dat vooral de ‘third party’ datacenters succesvol zijn in India. Deze groep is verantwoordelijk voor een vijfde van de markt en zal met 34% groeien tot 2012. Datacenters van derden kunnen kosten drukken en goedkoop aanbieden door de snel dalende kosten van bandbreedte in het land. De mogelijkheden voor deze bedrijven nemen dan ook sterk toe in de komende jaren, zegt het onderzoeksbureau. “Nu steeds meer bedrijven hun it-infrastructuur uitbesteden zullen datacenters van derde partijen steeds populairder worden”, aldus analist Apalak Ghosh van CyberMedia Research.

Volgens de studie moeten met name het midden- en kleinbedrijf nog goed geïnformeerd worden over de mogelijkheden en valkuilen van het gebruik van een datacenter. Kamal Vohra, een andere analist bij het onderzoeksbureau ziet nog andere uitdagingen voor de datacenters in India: “Vooral de hoge kosten van ontroerend goed en energie, het gebrek aan een goede infrastructuur en hoogopgeleide werknemers kunnen in de toekomst tot problemen leiden.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.