Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Politiek en wetenschap blijven zich druk maken om snel internet in periferie

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 27 april 2011 08:06 uur

De politiek blijft zich druk maken over de ontsluiting van het ‘platteland’ met snelle internetverbindingen. Zo organiseren de VVD-fracties van de Overijsselse kernen Raalte en Olst-Wijhe vanavond een zogeheten ‘aanjaagavond’ om de regio Salland zo snel mogelijk aan te sluiten op glasvezel.

Volgens de lokale liberalen heeft Salland geen keuze als het niet achterop wil raken en moet de overheid flink investeren in snelle internetverbindingen. Volgens hen zijn providers en kabelbedrijven zoals Ziggo bereid om te investeren, nu is de politiek aan zet.

Hoogleraar culturele geografie Dirk Strijker van de Rijksuniversiteit Groningen ondersteunt dit. In het Dagblad van het Noorden riep hij dinsdag ook op om het platteland via bijvoorbeeld glasvezel van sneller internet te voorzien. Strijker geldt al jaren als groot pleitbezorger van snel internet in de periferie door middel van vaste verbindingen: volgens hem moet de overheid hiervoor honderden miljoenen euro’s reserveren.

“Het grote geloof in goed draadloos internet is tot nu toe niet terecht gebleken. Grote bestanden zoals bewegende beelden zijn niet te verzenden”, aldus Strijker in de krant.

Drenthe en Groningen
Strijker maant de noordelijke provincies tot actie om leegloop van het platteland te voorkomen. Goede faciliteiten voor iedereen of het advies om ‘dan maar niet buitenaf te gaan wonen’. De provincie Drenthe laat de situatie in deze provincie nu in kaart brengen door een onafhankelijk onderzoeksbureau. De provincie Groningen laat de aanleg van snel internet aan marktpartijen en het bedrijfsleven over.

ISPam.nl Job board

Henk, 27 april 2011 12:52 pm

Zelf woon ik in Heino, wat gemeente Raalte is, en ik kan mij niet vinden in de klacht. Het kabelnetwerk is hartstikke top hier. Als daar naast Ziggo meer opmzou mogen komen die wat fatsoenlijkere uploadsnelheden bieden, technisch kan het met eurodocsis 3, dan is het goedkoper en makkelijker opgelost ..........

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...