Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Tweede Kamer tegen duurder mobiel internet

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 29 april 2011 08:04 uur

De Tweede Kamer is in meerderheid tegen een prijsverhoging voor mobiel internet, de zogenaamde ‘Skype-belasting’. De kamer debatteerde deze week met minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie over de plannen van vooral KPN om mobiel internet duurder te maken.

KPN is voornemens om consumenten meer geld te vragen voor internetdiensten die toegang geven tot bijvoorbeeld Skype en WhatsApp. De kamer heeft vooral principiële bezwaren en wijst op het regeerakkoord. Hierin zegt het kabinet toe een ‘vrij en open internet’ te bevorderen. Wat betreft GroenLinks en PvdA geldt dat ook voor mobiel internet.

Daarmee namen deze partijen de minister de wind uit de zeilen: Verhagen stelde in het debat namelijk dat mobiel internet niet ‘hét internet’ is en dat providers voldoende keuzemogelijkheden in abonnementen met en zonder mobiele internettoegang bieden. Voor de kamer was dit onvoldoende. De minister zegde toe om binnenkort met de operators om tafel te gaan zitten om te bestuderen welke alternatieven er zijn.

KPN wil de prijsstructuur veranderen omdat het bedrijf veel last heeft van gratis internetdiensten die ervoor zorgen dat gebruikers minder – betaald – bellen en sms-en.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.