Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Certificering is noodzaak voor hostingsector’

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 4 mei 2011 08:02 uur

Meer dan één op de drie hostingproviders in Nederland beschouwt certificering als een absolute noodzaak om te overleven. Desondanks beschikt meer dan de helft van de hostingbedrijven over geen enkele vorm van certificering.

Dit is een van de uitkomsten van de Mazars Hosting Survey 2011 die onderzoeksbureau Blauw Research uitvoerde in opdracht van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) en Mazars. De DHPA werkt daarom aan een eigen keurmerk voor haar deelnemers.

Van de hostingproviders die meededen aan het onderzoek, beschikt slechts 19% over de ISO27000- en 14% over de ISO9001-certificering. Van de DHPA-deelnemers heeft 23% een ISO27000-certificering.

“Wij zien dat de ict-markt groeiende behoefte heeft aan zekerheid over uitbestede processen. Onafhankelijke oordelen van derden vervullen hierin een duidelijke behoefte. Dit blijkt uit de grote belangstelling bij providers in het verwerven van certificaten”, zegt Louis van Garderen, partner-aandeelhouder van Mazars.

“De sterke fragmentatie van de hostingmarkt vraagt om een herziening van de strategie van de spelers in deze markt. De wens tot certificering en verdergaande specialisatie zijn duidelijke signalen van de respondenten”, meent Van Garderen. De complete resultaten van het hostingonderzoek binnenkort tijdens de DHPA Techday gepresenteerd.

patrick, 7 mei 2011 10:39 am

Ispam wordt meer en meer de spreekbuis voor DHPA, opzich een nobele zaak als DHPA inderdaad de hostingmarkt zou vertegenwoordige helaas zijn het in mijn ogen enkel een groep mensen die graag veel gebakke lucht de wereld in sturen, jammer, want wat een nobel idee zou zijn om hosting providers samen te laten komen tot oplossing wordt op deze manier vakkundig de nek omgedraait.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.