Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cisco bouwt nieuw datacenter in Amsterdam

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 10 mei 2011 08:07 uur

Cisco gaat in Amsterdam een nieuw datacenter bouwen. Het wordt het derde datacenter van het bedrijf in de Nederlandse hoofdstad.

Het nieuwe centrum gaat de Europese activiteiten van het netwerkbedrijf ondersteunen, dat heeft Doug Alger, Cisco’s it-architect, gezegd in een interview met Datacenter Dynamics.

Volgens Alger zal in Amsterdam een datcenter verrijzen met een it-vermogen van 2,5 MW en ongeveer 2100 m2 aan datavloer. De bouw van het pand zou ergens begin 2013 afgerond moeten zijn.

Overigens is er bij Cisco Nederland niemand die iets over het nieuwe datacenter wil of kan zeggen. “We kunnen dit bericht niet bevestigen en er geen nadere mededelingen over doen”, antwoorden diverse Nederlandse woordvoerders.

Nieuwe strategie
Op dit moment heeft Cisco twee datacenters in Amsterdam. Een daarvan beheert het bedrijf zelf. Ook maakt het  gebruik van een colocatie faciliteit van een extern datacenter.

Het nieuwe datacenter maakt deel uit van de vernieuwingen die Cisco doorvoert in zijn datacenterinfrastructuur. Die hervorming werd in april afgetrapt met de bouw van twee zogeheten ‘purpose-built’ datacenters in de staat Texas in de Verenigde Staten. Het nieuwe datacenter in Amsterdam zou ook zo’n datacenter worden. Op termijn wil Cisco twaalf tier3 datacenters en tien tier2 datacenters hebben, aldus Datacenter Dynamics.

 

 

Theo, 16 mei 2011 8:13 pm

Ze hebben al wel een aanbesteding gedaan maar zijn nog niet bereikbaar voor commentaar, laat staan een opdracht. En hij komt niet in Amsterdam wel in de buurt......

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.