Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rackspace populair op de beurs na goede kwartaalcijfers

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 16 mei 2011 08:01 uur

Rackspace Hosting is door een groot aantal Amerikaanse beursanalisten flink hoger ingeschat, een week na het bekendmaken van de eerste kwartaalcijfers van 2011. Firma’s waaronder Credit Suisse en Bank of America Merrill Lynch schatten de prestaties van Rackspace voor 2011 positief in en adviseren beleggers in het bedrijf te investeren.

Meteen na het bekendmaken van de cijfers, begin vorige week, daalden de aandelen nog omdat de kwartaalcijfers niet zo goed waren als analisten hadden verwacht. De groei was slechts 10 dolllarcent per aandeel, terwijl 11 verwacht was. Sinds de beursnotering op de beurs van New York in 2008 had Rackspace altijd aan de verwachtingen van analisten voldaan.

Vorige week presenteerde Rackspace de eerste kwartaalcijfers van 2011. Het hosting bedrijf zag een aanzienlijke stijging van inkomen en winst per aandeel. Deze resultaten maken het waarschijnlijk dat Rackspace dit jaar de 1 miljard dollar grens in jaaromzet passeert. Rackspace had dit kwartaal een netto-inkomen van 13,8 miljoen dollar (9,78 miljoen euro) op een totaal van 230 miljoen dollar aan inkomsten (163 miljoen euro) een stijging van 40,9 procent op netto-inkomsten en 28,6 procent op totaal inkomsten ten opzichte van vorig jaar. Het totaal aantal servers groeide naar 70.473 en het aantal klanten naar 142.441 sinds eind 2010.

Redenen voor het succes zijn volgens Rackspace kostenbeheersing, efficiëntere inzet en gebruik van servers. Daarnaast koos het bedrijf voor meer afhankelijkheid van whitebox servers in plaats van brandname boxes. 20 procent van de huidige klanten heeft dit kwartaal de clouddiensten van Rackspace gekocht. Met de verkoop van clouddiensten hoopt Rackspace de stijgende lijn in inkomsten de rest van 2011 voort te zetten. Voorzitter en ceo van Rackspace Lanham Napier gaf aan erg tevreden te zijn met de resultaten en spreekt van een goede start van het nieuwe jaar.

Rackspace Hosting, 28 juli 2011 12:29 pm

En ook in het tweede kwartaal van 2011 blijven onze resultaten zeer goed. De stijgende lijn wordt dus gewopon voortgezet.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.