Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Podcast 7: Het succes van de ISPGids.com Gedragscode(.com)

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 24 augustus 2006 10:42 uur

In deze zevende ISPam.nl Podcast met Arnout Veenman opnieuw aandacht voor de ISPGids.com Gedragscode(.com).

ISPam.nl Podcast 7: Het succes van de ISGids.com Gedragscode(.com)

Op 21 augustus, nog niet eens één maand na de lancering van de ISPGids.com Gedragscode(.com) werd de 50ste deelnemer al verwelkomt. De bewuste ISP was Webzilla, die al in het begin had aangekondigd dat zij wel de 50ste deelnemer zouden worden en zo gezegd zo gedaan.

Natuurlijk ben ik heel blij en ook wel een beetje trots op het huidige succes van de gedragscode die ik ontwikkeld heb, daarnaast is de grote winnaar natuurlijk de ISP-sector die met de massale aansluiting heeft aangegeven, dat ook in de ISP-sector de klant nog steeds koning is!

Voor mij is dit enigszins een deja-vu. Op 14 september een jaar geleden startte ik samen met een relatie de deelnemerspetitie.nl, een dag later zat ik in het seminar met de naam ‘The negotiation phase of WSIS’. Tijdens het publieke debat merkte Jan-Willem Broekhuis, destijds voorzitter van het college beschermings persoongegevens, op dat het MKB niet vertegenwoordigd was in het seminar.

Hierop zag ik mijn kans en meldde mij als vertegenwoordiger van het MKB en vertelde over de deelnemerspetitie, waarbij mijn woorden waren: “The SME’s want to have voice, but they simply don’t have one, when someone gives them a voice, the will speak out loud. The petition I started gave them one”. Overigens leuk om op te merken dat de SIDN zeer goed vertegenwoordigd was tijdens het bewuste seminar.

Ik denk dat ik met de ISPGids.com Gedragscode(.com) een gedragscode heb ontwikkeld waarmee elke ISP zich volmondig kan uitspreken en laten zien dat bij hun de klant nog steeds koning is, waarbij het niet uit maakt of je een parttimer bent of een structuurvennootschap.

De volgende stap die door mij geïnitieerd is om de ISP-sector te verbeteren is de oprichting van een branchevereniging samen met twee totaal ervaring ondernemers die zelf actief zijn als internet service provider.

De planning was om de notaris voor 1 september te passeren. Helaas zijn de betaalbare notarissen vrij druk, waardoor de officiële oprichting waarschijnlijk tenminste één maand zal worden uitgesteld. Echter zullen de eerste gesprekken met de notaris al zeer binnenkort plaatsvinden.

Als laatste wil ik de ISP-sector nogmaals feliciteren met dit succes! Waarmee duidelijk is aangegeven dat bij veel ISP’s de klant nog steeds koning is!

Tot zover deze zevende ISPam.nl Podcast met Arnout Veenman. Tot de volgende podcast.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.