Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon koopt .CO domeinen

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 19 mei 2011 08:02 uur

.CO Internet S.A.S. domeinregistratie heeft woensdag bekend gemaakt dat Amazon de domeinnamen A.CO, K.CO, Z.CO en Cloud.CO heeft gekocht.

Een advocaat van Amazon geeft aan dat deze deal een goed voorbeeld is van domeinnamen die worden ingezet als strategische manieren om klanten te trekken. Een ontwikkeling die volgens hem snel aan populariteit wint. De TechCrunch website meldt dat A.CO hoogstwaarschijnlijk voor Amazon is, K.CO wordt mogelijk ingezet voor Kindle en Z.CO voor Zappos.

Volgens het persbericht van het bedrijf zal .CO binnenkort met nog meer grote namen als nieuwe klanten naar buiten komen. Het bedrijf is hard op weg de 1 miljoen mijlpaal van domeinregistraties halen, slechts een jaar nadat het bedrijf werd opgericht. .CO domeinnamen zijn nu vertegenwoordigd in meer dan 200 landen.

Amazon is niet de eerste met een domeinnaam van slechts één letter, Twitter (T.CO), Overstock (O.CO) en GoDaddy (X.CO) gingen het bedrijf voor. Twitter kreeg de domeinnaam een aantal maanden geleden gratis van het bedrijf om zo meer naamsbekendheid voor .CO te genereren, dat melden diverse media. Overstock betaalde maar liefst 350.000 dollar (245.000 euro) voor haar .CO domeinnaam.

Verdere details van de deal tussen Amazon en .CO blijven voorlopig geheim. Apple betaalde eerder 4,5 miljoen dollar (3,4 miljoen euro) voor iCloud.com, die nu een nieuwe concurrent erbij krijgt met Cloud.CO.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.