Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

CEO Sony waarschuwt voor “grote boze nieuwe wereld”

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 20 mei 2011 08:03 uur

Sony CEO Howard Stringer waarschuwt voor de ‘grote boze nieuwe wereld’ waarin cybercrime aan de orde van de dag is. Hij zegt dit afgelopen week  in een rondetafelgesprek met journalisten nadat Sony er uiteindelijk na weken in was geslaagd om het Playstation Netwerk weer aan de praat te krijgen. Hij kan niet garanderen dat alles nu 100% veilig is. Hij waarschuwt ervoor dat hackers op enig moment hun pijlen zullen richten op het wereldwijde financieele systeem, het elektriciteitsnetwerk of air-traffic control.

Sony kan nog niet aangeven wat de schade is van de inbraak op haar systemen. Sony heeft extra beveiligingsmaatregelen aangebracht en de monitoring systemen uitgebreid. Ook worden er extra testen gedaan naar de  kwetsbaarheid van de systemen. “We hadden geen reden om te geloven dat onze beveiliging niet goed was en nog steeds geen reden om het te geloven, want we hebben genoeg mensen die hier mee bezig zijn,” zei  Stringer. “We hebben geleerd dat we gewoon moeten blijven streven naar  verbetering van onze veiligheid.”

 

merijn, 23 mei 2011 9:53 am

“We hadden geen reden om te geloven dat onze beveiliging niet goed was en nog steeds geen reden om het te geloven, want we hebben genoeg mensen die hier mee bezig zijn,”

wat een bogus redenering. Omdat er veel mensen aan werken, is het veilig.... zo werkt het helaas niet sony.
en er is toch al lang bekend dat het beveiligen van digitale diensten een constante strijd is tussen hackers en security engineers. maar goed, sony heeft dat nu dus ook geleerd.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.