Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Engeland het populairst bij datacenteruitbreidingen’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 26 mei 2011 08:04 uur

Van de grote Europese it-bedrijven die zijn datacentercapaciteit wil uitbreiden, wil ongeveer één op de vijf dat doen in Nederland. Groot-Brittannië is de populairste locatie om datacenters uit te breiden.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek uitgevoerd door datacenterprovider Digital Realty Trust onder 205 grote Britse en Europese organisaties met meer dan 2000 werknemers of meer dan 600 miljoen pond aan omzet.

Van de ondervraagde organisaties zegt ruim eenderde (37 procent) dat de voorkeur bij uitbreiding van datacentercapaciteit uitgaat naar Groot-Brittannië. Frankrijk volgt met 30 procent, Duitsland met 26 procent en dan pas volgen Spanje en Nederland (beide 21 procent).

De locatie van de uitbreidingen beperkt zich ongeveer tot de hoofdsteden, voornamelijk omdat daar de grootste internetknooppunten zitten, zo melden de onderzoekers. Opvallend is verder dat Europa populairder is voor uitbreiding van datacenters dan de Verenigde Staten of Azië. De belangrijkste redenen om datacenters uit te breiden zijn: verbetering van beveiliging, disaster-recovery of de uitbreiding maakt deel uit van een consolidatieplannen.

Tot slot melden de onderzoekers nog dat de Power Usage Effectiveness (PUE) dit jaar iets is opgelopen ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde PUE onder de ondervraagden is gestegen van 2,57 naar 2,66. Maar onbekend is hoeveel waarde aan dit getal moet worden gehecht, aangezien 27 procent van de respondenten heeft ingevuld niet te weten wat de PUE in hun organisatie is.

 

 

Peter Spekreijse, 27 mei 2011 12:12 pm

Grappig, meer dan 100% van de bedrijven heeft een voorkeur uitgesproken.

37 BG
30 FR
26 DE
21 ES
21 NL
----+
135%

Of begrijp ik het niet.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.