Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ICT~Office: isp’s geen verlengstuk van auteursrechtenorganisaties

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 31 mei 2011 08:04 uur

Internetserviceproviders moeten geen rol krijgen bij het optreden tegen mensen die het auteursrecht op internet schenden. Dat stelt de brancheorganisatie ICT~Office deze week.

Onlangs stelde Eurocommissaris Michel Barnier (Interne markt) voor om de handhaving van internetpiraterij aan te scherpen en te harmoniseren. Hij ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor isp’s omdat die dicht bij ‘de bron’ staan.

ICT~Office vindt dit een slecht voorstel. “Isp’s kunnen niet de hoeder van het internet zijn en kunnen ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor de activiteiten van gebruikers op Internet. Providers moeten derhalve niet het verlengstuk worden van het Openbaar Ministerie of private rechtenorganisaties”, zo reageert de organisatie.

Ook heeft ICT~Office bezwaar tegen het plan om de thuiskopieheffingen in stand te houden. Dit is een belemmering voor de ontwikkeling van nieuwe digitale businessmodellen, stelt de branchevereniging. De digitale markt zou hierdoor te gefragmenteerd blijven. Volgens ICT~Office laat Europa hiermee een kans liggen om een leidende rol op zich te nemen op het gebied van het aanbieden van en betalen voor digitale content.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.