Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Domein-Direct maakt overstap naar cloud

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 1 juni 2011 08:05 uur

Hostingprovider Domein-Direct verhuist deze week een deel van zijn platform naar de cloud. “We stappen over van ‘ijzer’ naar pure dienstverlening.”

Domein-Direct gaat na een tijdje te hebben proefgedraaid met clouddiensten, geleidelijk de overstap maken naar de cloud. Tijdens een testperiode zijn de laatste problemen opgelost waardoor het bedrijf nu voldoende vertrouwen heeft in de stabiliteit van clouddienstverlening.

“Nu we daar vertrouwen in hebben, willen we zoveel mogelijk van het beheer van hardware af”, vertelt Marga Meesters van de provider. “Waarom zou je zelf willen investeren in hardware?”, vraagt ze zich af. “Onze kernactiviteit is dienstverlening aan klanten en niet het beheren van ‘ijzer’. We denken dat we die dienstverlening beter kunnen doen vanuit een virtuele omgeving.” Volgens Meesters wordt hiermee de flexibiliteit van Domein-Direct vergroot waardoor er meer ‘op de behoefte van de klant kan worden gestuurd’.

De overstap naar de cloud biedt volgens haar een goed moment om het beheer van hardware zoveel mogelijk uit te besteden. Domein-Direct maakt gebruik van diensten van drie externe datacenters in Den Bosch, Amsterdam en Rotterdam.

De gefaseerde en geautomatiseerde verhuizing is dinsdag gestart en zal vrijdag worden afgerond. Er worden geen problemen voor klanten verwacht. Overigens worden niet alleen servers verhuisd, ook stapt de provider deze week over op IPv6. “We zullen de software van onze hostingdiensten vernieuwen zodat alles is aangepast voor de toekomst.”

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.