Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Domein-Direct maakt overstap naar cloud

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 1 juni 2011 08:05 uur

Hostingprovider Domein-Direct verhuist deze week een deel van zijn platform naar de cloud. “We stappen over van ‘ijzer’ naar pure dienstverlening.”

Domein-Direct gaat na een tijdje te hebben proefgedraaid met clouddiensten, geleidelijk de overstap maken naar de cloud. Tijdens een testperiode zijn de laatste problemen opgelost waardoor het bedrijf nu voldoende vertrouwen heeft in de stabiliteit van clouddienstverlening.

“Nu we daar vertrouwen in hebben, willen we zoveel mogelijk van het beheer van hardware af”, vertelt Marga Meesters van de provider. “Waarom zou je zelf willen investeren in hardware?”, vraagt ze zich af. “Onze kernactiviteit is dienstverlening aan klanten en niet het beheren van ‘ijzer’. We denken dat we die dienstverlening beter kunnen doen vanuit een virtuele omgeving.” Volgens Meesters wordt hiermee de flexibiliteit van Domein-Direct vergroot waardoor er meer ‘op de behoefte van de klant kan worden gestuurd’.

De overstap naar de cloud biedt volgens haar een goed moment om het beheer van hardware zoveel mogelijk uit te besteden. Domein-Direct maakt gebruik van diensten van drie externe datacenters in Den Bosch, Amsterdam en Rotterdam.

De gefaseerde en geautomatiseerde verhuizing is dinsdag gestart en zal vrijdag worden afgerond. Er worden geen problemen voor klanten verwacht. Overigens worden niet alleen servers verhuisd, ook stapt de provider deze week over op IPv6. “We zullen de software van onze hostingdiensten vernieuwen zodat alles is aangepast voor de toekomst.”

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!