Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dell groeit in China

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 2 juni 2011 08:02 uur

Computerfabrikant Dell gaat uitbreiden in de ‘server en cloud business’ in China. Het bedrijf wil het aantal centra in het land dit jaar uitbreiden naar 2000. Dat kondigde Dell aan tijdens een persconferentie dinsdag in Hong Kong.

De helft van de winst van het bedrijf bestaat uit datacenters en serverproducten. Dell biedt haar cloudtechnologie aan Amerikaanse bedrijven als Google en Facebook en wil nu haar positie binnen de Chinese markt veilig stellen. Deze wordt gezien als de grootste ter wereld op het gebied van internetgebruikers.

Dell gaat 100 miljard dollar (70 miljard euro) investeren in de cloudservice-industrie in China, verspreid over de komende tien jaar. Het bedrijf heeft al een klantenbestand in het land met namen als Baidu, Tencent Holdings en Alibaba.

Dell zegt dat het 60 procent van de datacentermarkt voor cloudservices in China in handen heeft, en 70 procent van deze markt in de Verenigde Staten. Het bedrijf wil haar marktleiderpositie in met name China verder uitbreiden door het overnemen of aankopen van kleinere lokale bedrijven. “Wij willen alles kopen dat iets te maken heeft met datacenters”, zegt Amit Midha, directeur van Dell China.

Dell kocht eerder dit jaar al een enorme virtuele opslag in Azië als begin van de exponentiële cloudactiviteiten van het bedrijf in de regio. De inkomsten van het bedrijf waren het laatste kwartaal meer dan verdubbeld door de aanhoudende vraag naar de server- en cloudtechnologie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.