Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Omvang internetverkeer in 2015 verviervoudigd’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 3 juni 2011 08:03 uur

Het wereldwijde internetverkeer zal de komende jaren explosief toenemen. ‘In 2015 zal er vier keer zoveel internetverkeer zijn als in 2010’, voorspelt Cisco in de nieuwste Visual Networking Index (VNI) Forecast.

Het wereldwijde internetverkeer zal in 2015 oplopen tot bijna een ‘zettabyte’ (1 miljard terabyte) – vier maal zo veel als in 2010. De explosieve toename van het verkeer is vooral te verklaren door de toename van video op internet (zie onderstaande grafiek).

Volgens de onderzoekers zal alleen in Europa het internetverkeer tot 2015 naar verwachting met 32 procent toenemen tot 18,9 exabyte (1 miljoen terabyte) per maand. Dit is vier maal zo veel als in 2010 (4,8 exabyte per maand). De grootste groei in de consumering van internetvideo wordt verwacht in het Midden-Oosten en Afrika en Latijns-Amerika.

De verwachting is dat in 2015 iedere seconde 1 miljoen minuten – 674 dagen – aan internetvideo zal worden bekeken.

Naast de toename in het bekijken van video op internet, neemt ook het aantal internetapparaten steeds meer toe. De snelle toename van het aantal tablets, mobiele telefoons en andere internetapparaten leidt tot een groeiende vraag naar connectiviteit, stelt Cisco. Bovendien neemt het aantal internetgebruikers wereldwijd toe en groeien de beschikbare bandbreedtes van de internetters.Klik hier voor de resultaten van de Cisco Visual Networking Index in Flash

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.