Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe vorm van spam op Skype

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 7 juni 2011 08:02 uur

Spammers hebben een nieuwe manier gevonden om van zich te laten horen; via voice spam op Skype. Daarbij worden mensen gebeld door iemand die zich ‘Online Help’ noemt. Op Skype zijn er meer dan honderd ‘personen’ te vinden met deze naam.

De robotstem achter het nummer verwijst de persoon vervolgens naar een pagina waar je beveiligingssoftware kan downloaden. Maar volgens een aantal gebruikers steelt de website alle wachtwoorden, e-mails en contacten van de persoon en probeert deze naar een andere, onbekende website te sturen, zo meldt IT-World. Bij sommigen is de computer daarna gecrasht.

Na het gesprek is vaak geen verwijzing te vinden naar het gesprek in de belhistorie. De ontwerper van deze spam is er dus in geslaagd om de normale Skype-procedures te omzeilen.

Op Yahoo Answers staan een aantal slachtoffers van voice spam op Skype. Het is tot nu toe onduidelijk wat Skype doet met deze scam. Op hun website wordt er geen vermelding van gemaakt. De website waarnaar verwezen wordt: www.golsg.com is nu om onbekende reden offline gehaald.

Microsoft heeft Skype vorige maand overgenomen voor bijna 6 miljard euro. Skype zal ondersteund worden door onder meer Xbox en Windows Phone. Gebruikers van Lync, Outlook en Xbox Live kunnen nu ook via Skype communiceren met anderen. Of de nieuwste vorm van oplichting gevolgen heeft voor deze gebruikers, is nog niet bekend.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.