Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Open Data Center Alliance lanceert richtlijnen voor de cloud

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 10 juni 2011 08:02 uur

Open Data Center Alliance heeft acht richtlijnen voor gebruikers van de cloud ontwikkeld. Deze moeten gaan dienen ter bevordering van clouddiensten bij bedrijven. De alliantie, die is opgericht om samenwerking op het gebied van datacentra en de cloud te bevorderen, heeft de richtlijnen dinsdag gepresenteerd.

De Open Data Center Alliance bestaat sinds oktober 2010 als een samenwerking tussen 280 bedrijven. De leden van het samenwerkingsverband, waaronder BMW, Shell, UBS en Deutsche Bank hebben de gebruikersmodellen samen ontworpen ‘op basis van hun ideeën en de meest urgente problemen in de IT business’. De modellen focussen op beveiliging, automatisering, gezamenlijk management en transparantie van clouddiensten.

Gestandaardiseerde meeteenheden voor bijvoorbeeld IaaS kunnen een vergelijking van kenmerken, prijs en prestatie van IT mogelijk maken. Dit biedt meer transparantie en maakt het voor een bedrijf makkelijk om een bepaald product te kiezen. Daarnaast zijn er ook richtlijnen opgesteld voor vervuiling van datacentra voor bedrijven en overheden.

Door het implementeren van deze modellen zouden de bedrijven binnen vijf jaar hun IT-kosten kunnen terug brengen met 25 miljard dollar (17 miljard euro). Daarnaast wordt gezamenlijk nog 50 miljard dollar (34 miljard euro) geïnvesteerd in de innovatie van clouddiensten. De bedrijven claimen samen ongeveer 100 miljard dollar (67 miljard euro) aan inkoopbudget voor IT te hebben.

Kijk voor meer informatie over de richtlijnen op de website van ODCA.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.