Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Google voorspelt economisch beleid UK

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 16 juni 2011 08:07 uur

De Bank of England analyseert zoekopdrachten van Google voor politiek en economisch beleid in het Verenigd Koninkrijk. De zoekopdrachten worden door de bank geanalyseerd met Google Trends.

“Het extreem hoge internetgebruik door bedrijven en consumenten heeft ertoe geleid dat we nu een zeer waardevolle database hebben”, aldus de Bank of England. “De analyse van deze data kan waardevol voor het economisch beleid.” Volgens de auteurs van het artikel is het voor beleidsvorming van belang om de economische activiteit op de voet te volgen. En dat kan dus met Google, wat volgens de onderzoekers accurater is dan vragenlijsten.

Vooral ontwikkelingen in de werkgelegenheid, consumentenuitgaven en de huizenmarkt zijn te voorspellen met Googles zoekopdrachten. Zo bleek dat een piek in de zoekopdracht ‘makelaar’ een maand vooraf ging aan een stijging van de huizenprijzen. Hetzelfde gold voor de zoekopdracht ‘werkloos’ en ‘uitkering’ bij een daling van de werkgelegenheid.

Maar online data hebben ook hun beperkingen, zo wordt opgemerkt. “Deze gegevens hebben slechts een korte houdbaarheidsdatum en er is geen duidelijkheid over de omvang van de zoekopdrachten.”

Google kwam eerder met een rapport ‘Predicting the Future’, waarin de internetgigant zegt dat trends in zoekopdrachten kwalitatief kunnen bijdragen aan economische voorspellingen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.