Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe datacenters Ziggo zijn milieuvriendelijke bouwpakketten

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 27 juni 2011 08:07 uur

Duurzaam blijft het toverwoord als het gaat om de bouw van nieuwe datacenters. Ziggo maakte eind vorige week bekend dat het dit jaar zal starten met de bouw van een eerste duurzame micro-datacenter in Noordwijk. In totaal verwacht het bedrijf tussen 10 en 20 andere centra in het hele land duurzaam te herbouwen.

Ziggo gaat de nieuwe datacenters koelen met verdampingskoeling: hierbij wordt de lucht gekoeld door het laten verdampen van water. Om  het water te kunnen laten verdampen is energie nodig: die energie wordt onttrokken aan de lucht, die vervolgens afkoelt. Daarnaast gaat Ziggo gebruikmaken van warmteopslag door middel van natuurlijke zouthydraten. De kabelaar verwacht het totale energieverbruik in de nieuwe centers met 40 procent terug te kunnen brengen.

Bouwpakket
Het nieuwe micro-datacenter zal zo compact mogelijk worden en als soort ‘bouwpakket’  in korte tijd, op locatie in elkaar worden gezet. Op deze wijze stelt Ziggo dat er tijdens de bouw weinig overlast zal zijn en een zo gering mogelijke milieubelasting. En niet onbelangrijk: deze wijze van bouw levert de kabelmaatschappij een kostenbesparing op van ‘enkele miljoenen per jaar’.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.