Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

GoDaddy mogelijk voor 2,5 miljard dollar verkocht

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 juni 2011 08:03 uur

Bob Parsons, de excentrieke ceo en oprichter van GoDaddy, staat op het punt in één klap een van de rijkste mensen ter wereld te worden. Naar verluidt zou hij op het punt staan GoDaddy te verkopen voor het lieve sommetje van 2 tot 2,5 miljard dollar aan private-equity bedrijven KKR & Co., Silver Lake Partners en een derde investeerder, meldt the The Wall Street Journal.

Omdat Parsons op dit moment enig aandeelhouder van GoDaddy is, zal hij de volledige overnamesom op zijn bankrekening bijgeschreven krijgen. Een jaar geleden stond GoDaddy nog te koop voor minimaal één miljard dollar. Daarmee is de waarde van het bedrijf in een jaar tijd meer dan verdubbeld.

GoDaddy.com, het belangrijkste bedrijfsonderdeel van GoDaddy, is wereldwijd de grootste hoster gemeten naar het aantal geregistreerde domeinnamen. Als ICANN-accredited registrar is het bedrijf vier keer groter in het aantal geregistreerde gTLD’s dan de nummer twee.  Daarnaast is het bedrijf ook registry van een aantal landen domeinnamen waaronder het .me-domein.

Waar GoDaddy echt bekend om staat, is de naar Amerikaanse begrippen gewaagde reclamespots voor in de pauze van de Super Bowl finale. De sexy reclamespots werden vrijwel elk jaar afgekeurd, met tot gevolg dat de spots op internet direct een enorme hit werden. Hiermee genereerde GoDaddy elk jaar weer een enorme hoeveelheid gratis publiciteit. Daarnaast is GoDaddy bekend van de GoDaddy Girls die hun opwachting in vrijwel alle advertenties van het bedrijf maken, zoals Indycar-racer Danica Patrick.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.