Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belgacom wil grootste wifi-netwerk in België bouwen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 1 juli 2011 08:04 uur

Belgacom wil nog dit jaar de grootste wifi-dekking in België hebben. Het telecombedrijf denkt dat te kunnen bereiken door samen te werken met het Spaanse bedrijf Fon.

Bij de zogenoemde Belgacom Fon Wifi Community stellen Belgacom-klanten hun draadloze internetverbinding thuis op een veilige manier open voor leden van de Fon Wifi Community via het draadloze modem van Belgacom.

Het modem krijgt twee toegangspunten, één voor privégebruik en één toegangspunt om te delen met anderen.  Belgacom-klanten kunnen na registratie toetreden tot de wifi-gemeenschap en zo ‘hun internetervaring van thuis ook onderweg beleven’ zowel in België als in het buitenland, zo belooft de telecomoperator.

Belgacom hoopt dat op die manier een groot wifi-netwerk in België ontstaat met honderdduizenden  hotspots. De Fon wifi-dienst zal Belgacom nog dit jaar aan zijn klanten aanbieden.

Eerste LTE-netwerk
Tegelijk met de samenwerking met Fon, heeft Belgacom bekendgemaakt dat het als eerste operator in België een 4G-netwerk gaat exploiteren. Met deze LTE-verbinding krijgen klanten hogere bandbreedtes bij het gebruik van mobiele internet.

Belgacom is deze week gestart met een praktijktest waarbij een beperkte groep zakelijke gebruikers wordt uitgerust met 4G usb-dongels  voor de laptop. “Zodra er voldoende  toestellen op de markt zijn  die 4G ondersteunen  en er  voldoende  vraag  is van consumenten en bedrijven, zal Belgacom een commercieel aanbod lanceren”, zo stelt het bedrijf.

Alex Bik, 1 juli 2011 9:39 am

Leuk idee wel. Ik heb thuis ook een FON spot. Ik gebruik 'm alleen zelf niet meer omdat zowel de stabiliteit als het bereik van die dingen nogal wat te wensen overlaat. Bovendien doen ze NAT en hebben ze geen IPv6 ondersteuning. Misschien dat Belgacom wat aanvullende eisen kan stellen zodat ze met nieuwe software komen?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.