Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Openprovider regelt beheer domeinnamen voor PCextreme

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 4 juli 2011 08:05 uur

PCextreme heeft zijn domeinnaambeheer met ingang van 1 juli uitbesteed aan Openprovider. De hostingprovider hoopt zo kosten te kunnen besparen en zich beter op zijn kerntaken te kunnen richten.

Volgens Openprovider is het nog niet eerder voorgekomen dat een Nederlandse top-20 partij zijn .nl-domeinen door een gespecialiseerde registrar liet beheren. PCextreme gaat het beheer van zo’n 60.000 domeinnamen onderbrengen bij Openprovider, dat daarmee in één klap groeit naar ruim 250.000 beheerde domeinnamen.

“Domeinnamen zijn natuurlijk moeilijk weg te denken bij de diensten die we leveren, maar wij zien geen meerwaarde om de automatisering hiervan zelf te doen”, zegt Lennert den Teuling, directeur van PCextreme. “De Total Cost of Ownership (TCO) die we bij Openprovider krijgen, is veel lager dan wanneer we zelf alle ontwikkelingen moeten bijhouden en implementeren.”

De samenwerking tussen de twee partijen betekent dat PCextreme later dit jaar ook aanvullende diensten als SSL-certificaten, SpamExperts en Plesk-licenties kan aanbieden.

Openprovider verwacht dat meer isp’s op termijn hun gehele domeinportfolio door een registrar laten beheren.

Johan, 4 juli 2011 11:41 am

Hoe kan PCextreme zijn domeinnamen onder gaan brengen bij zo'n brakke partij als Openprovider, onbegrijppelijk. Je vraagt je af of de klanten van PCextreme daar gelukkig van worden?

Dennis, 4 juli 2011 11:48 am

Wat is er brak aan Openprovider?

Ik snap ook niet waarom ze hun domeinnamen onderbrengen bij een externe partij. Dan maak je je afhankelijk van een externe partij. Terwijl je met genoeg .nl domeinnamen SIDN member kan worden. (wat ze nu nog zijn)

Johan, 4 juli 2011 1:03 pm

Openprovider ben ik vandaan gevlucht vanwege de vele blunders die ze in het verleden hebben gemaakt, zoals bijvoorbeeld niet genoeg saldo van Openprovider bij een registrerende partij waardoor vele nieuw aangevraagde domeinnamen niet werden geregistreerd (.eu destijds) en meer van dit soort vreemde zaken. Maar goed dat is de keuze van PCextreme....blijkbaar hebben ze geen compassie om een goede partij te zoeken maar echte budget oplossing.

Dennis, 4 juli 2011 7:08 pm

Duidelijk:)

Wij hebben ook een account bij ze, ik heb hem alleen nog niet gebruikt. Ik denk dat we die dus niet gaan gebruiken.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.