Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuw datacenter Interconnect in september operationeel

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 11 juli 2011 08:06 uur

Hoster Interconnect hoopt over enkele maanden haar nieuwe datacenter in Eindhoven in gebruik te nemen. Afgelopen week werd het pand op Park Forum casco opgeleverd.

Het nieuwe center heeft een vloeroppervlakte van bijna 3.000 vierkante meter en is vanzelfsprekend de geldende technische eisen gebouwd. Volgens Interconnect zal het Tier 3-datacenter een PUE hebben van 1,15.

In de komende weken worden de zalen verder ingericht en het netwerk aangelegd. Interconnect verwacht de eerste servers in september te kunnen plaatsen.

Dick Tump, 11 juli 2011 11:09 am

Een PUE van 1,15 is wel erg netjes, als ze uiteindelijk op dat gemiddelde uit gaan komen over een heel jaar gezien. Ben benieuwd of ze daar nog speciale technieken voor gebruiken.

Wat meer details zou leuk zijn in elk geval :)

Harriet Wegloop, 11 juli 2011 11:20 am

Wij draaien al ruim 11 maanden met ons nieuwe koelsysteem en hebben hierdoor deze maanden een PUE van 1,15 en een verwachte EUE(jaargemiddelde) van < 1,2. Dit komt door ons zelfontwikkelde koelsysteem gebaseerd op adiabatische koeling en indirecte lucht. Ik neem aan dat dit nieuwe datacenter ook op deze principes gaat werken? Of heeft Interconnect een nieuw koelsysteem ontwikkeld?

Rolf Naberink, 12 juli 2011 10:12 am

De koeling in het nieuwe datacenter is gebaseerd op de Direct Free Cooling methodiek. Hierdoor kan 97% van de tijd volledig of deels gekoeld worden met buitenlucht. In combinatie met een geoptimaliseerde luchtstroom (minimale weerstand) en efficiënt gebruik van de compressoren zullen we een gemiddelde PUE bereiken van 1,15. Volgens berekeningen zullen we een deel van de tijd zelfs onder de 1,1 zitten.

Meer informatie, waaronder een animatie over de werking van de koeling zijn te vinden op onze website.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.