Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Host Virtual bouwt opnieuw datacenter in Amsterdam

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 14 juli 2011 08:02 uur

Amsterdam heeft opnieuw een aantal bedrijven weten aan te trekken die hun datacenters gaan bouwen in de hoofdstad. De Amerikaanse hostingprovider Host Virtual heeft bekendgemaakt dat zijn derde en vierde Europese centrum gaat bouwen in Amsterdam en Parijs. Het zou gaan om IPv4- en IPv6 cloudcenters. Daarnaast heeft Host Virtual aangekondigd ook te gaan uitbreiden in de Verenigde Staten.

Host Virtual heeft op dit moment slechts twee Europese datacenters: in Londen en Amsterdam. Volgens het bedrijf is de uitbreiding van locaties gebaseerd op een toenemende vraag van klanten. “Het is belangrijk voor Europese klanten om dicht bij het datacenter te zijn voor een snelle verbinding en als zich problemen voordoen.”

Amsterdam groeit snel in populariteit voor ‘nieuwe’ datacenters. Vorige week kondigde webhost Network Redux ook aan dat zij een nieuw datacenter voor clouddiensten gaan bouwen in de hoofdstad. Network Redux geeft aan dat het steeds belangrijker wordt voor groeiende bedrijven om locaties in de Europese Unie te hebben. Eerder dit jaar kondigden de bedrijven Equinix en INetU aan een datacenter in de Amsterdamse regio te gaan bouwen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.