Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

BIT neemt nieuw datacentrum in Ede officieel in gebruik

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 augustus 2006 19:10 uur

De zakelijke ISP BIT heeft afgelopen donderdag haar nieuwe datacentrum gevestigd aan de Galileïlaan in Ede op het bedrijventerrein ‘De Vallei’ in gebruik genomen.

Het datacentrum beschikt over de nieuwste technologieën en heeft ondermeer biometrische toegangscontrole doormiddel van een irisscan. Daarnaast is het datacentrum, dat volledig naar de specifiaties van BIT gebouwd is, zowel bouwkundig als electronisch, conform borg klasse 4 beveiligd, het hoogst mogelijke beschermingsniveau voor een gebouw.

In het datacentrum is er 400 vierkante meter datavloer gerealiseert, dat ruimte biedt aan 200 racks. Daarnaast beschikt het over 1.2 megawatt aan stroomvoorziening en 750 kilowatt koelvermogen, geleverd door 2 volledig redundante stroomfeeds, die beide zijn uitgevoerd met eigen UPS-systemen en dieselaggregaten. Dus niet N+1, maar 2N. Uitgaande van het koelvermorgen als bottleneck, is er per rack zo’n 16 Ampère beschikbaar aan stroomvermogen beschikbaar: ((750.000 Watt / 220 Volt)/200 racks) = 17.0 Ampère.

De netwerk connectiviteit zal worden verzorgt door de glasvezelverbindingen die BIT al heeft van Amsterdam naar Ede, deels om te leggen, het netwerk naar het nieuwe datacentrum zal onafhankelijk van het netwerk naar het eerste datacentrum van BIT in Ede functioneren.

Op 8 september zal het datacentrum officieel worden geopend door Job Witteman, directeur van de AMS-IX en daarnaast zal BIT haar 10 jarige jubileum op de dag vieren.

Een gedetaileerde plattegrond van het nieuwe datacentrum is hier te zien.

Alex Bik, 30 augustus 2006 10:44 am

De berekening van het vermogen klopt op zich, maar op deze manier bereken je natuurlijk het _gemiddelde_ vermogen per rack. En er zijn ook racks waar alleen patchpanelen in hangen (die geen stroom verbruiken) en racks waar in totaal minder dan 16A verbruikt wordt. Als klanten meer dan 16A nodig hebben, is dat dus geen enkel probleem. Bovendien is de koelinstallatie door toepassing van een koudwater systeem betrekkelijk eenvoudig uit te breiden mocht dat nodig zijn. Ook kunnen kunnen door gebruik van het koudwater systeem eenvoudig nieuwe koeltechnieken worden toegepast, zoals watergekoelde CPU koelers en bijvoorbeeld het Liquid Cooling Package (LCP) systeem van Rittal (tot 30KW koeling in een rack).

Randy, 31 augustus 2006 2:08 am

Nou Alex, dat klinkt zeer leuk. We zien graag een uitnodiging voor de officiele opening tegemoet, zodat ISPam er een leuke reporatge over kan maken.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.