Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

VeriSign verhoogt opnieuw prijzen .com- en .net-domeinnamen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 19 juli 2011 08:05 uur

De prijzen van .com- en .net-domeinnamen gaan opnieuw omhoog. Vanaf 15 januari 2012 moet er 7,85 dollar voor een .com-domeinnaam worden neergeteld, terwijl dat nu nog 7,34 dollar is. Voor een .net-domeinnaam moet 5,11 dollar worden neergeteld, terwijl dat nu nog 4,65 dollar is.

Dit is zoveelste prijsverhoging van .com- domeinnamen, die het gevolg is van een controversiƫle schikking van een geschil tussen de ICANN en VeriSign. Deze schikking komt erop neer dat gedurende het zesjarige contract de prijzen van .com-domeinnamen in vier jaar met maximaal 7 procent verhogen. Als de nieuwe prijzen ingaan, is op deze manier de prijs van een .com-domeinnaam met maar liefst 1,86 dollar gestegen, wat neer komt op een prijsstijging van 31 procent.

De prijsstijging van .net-domeinnamen komt enkele weken na dat de ICANN een nieuwe registry-overeenkomst met VeriSign heeft gesloten. In dit contract is opgenomen dat de prijzen van .net-domeinnaam maar liefst met 10 procent per jaar mogen stijgen.

VeriSign beroept zich bij de prijsstijging op de grote investeringen die ze moet doen in de systemen om het .com- en .net-domein in de lucht te houden en daarbij een historische uptime van 100 procent heeft. Dat neemt niet weg dat de telkens groter wordende groep .com- en .net-domeinnamen de kosten van het bedrijf juist zouden moeten drukken. Het lijkt er daardoor vooral op dat de prijsverhoging er enkel voor zorgt dat iedereen .com- of .net-domeinnaam geregistreerd heeft een bijdrage levert aan het dividend van de aandeelhouders van VeriSign.

Nog geen reacties

Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.