Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belgacom zet aanval in op alternatieve ADSL-aanbieders

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 29 juli 2008 07:55 uur

Nu de overname van Scarlet waarschijnlijk zal worden verboden denkt de Belgische internet duopolist Belgacom er over om het heft in eigen hand te nemen en zelf een low budget ISP te beginnen. Ook al wordt de overname van Scarlet verboden door de Raad van de Mededinging, het is Belgacom wel toegestaan om te groeien, stelde bestuursvoorzitter Didier Bellens tijdens de presentatie van de halfjaar cijfers van Belgacom.

Het idee van Belgacom is om met Scarlet of de zelf op te richten low budget ISP marktaandeel terug te winnen op alternatieve ADSL-aanbieders die langzaam maar zeker marktaandeel afsnoepen, vergelijkbaar met de wijze  waarop Telfort als merk door KPN is gepositioneerd, zo meldt Skynet. Interessant is ook de visie van Bellens op het product breedband:

Breedband zal meer en meer gemeengoed worden, en goedkoper worden. Het is geen onderscheidend product meer. Men zal zich moeten onderscheiden met de service, de marketing en de prijszetting.

Of te wel, breedband is als water uit de kraan, het moet gewoon werken en als aanbieder moet je je (zelf) op een of andere wijze aan de consument zien te verkopen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.