Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Britse isp Virgin introduceert 1,5 Gbps-internetabonnement

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 25 juli 2011 08:06 uur

De Britse isp Virgin Media had afgelopen week de primeur. De provider heeft na een test bij vier bedrijven het snelste breedband internetabonnement ter wereld geïntroduceerd. Klanten kunnen nu lokaal downloaden met snelheden tot 1,5 Gbps.

De hoge internetsnelheid wordt geleverd via een kabelverbinding in het TechHub-gebied, in de omgeving van Old Street in Londen, dat ook wel de ‘Silicon Roundabout’ wordt genoemd. Daar lopen de downloadsnelheden op tot maximaal 1,5 Gbps (upload 150 Mbps), terwijl klanten elders in de stad kunnen rekenen op een downloadsnelheid van circa 100 Mbps.

De extreme snelheid van 1,5 Gbps wordt naar eigen zeggen bereikt dankzij het glasvezelnetwerk dat Virgin gebruikt en dat is verbonden met een geavanceerd coax-netwerk op basis van Docsis3-technologie. “Wij anticiperen op de continue groeiende vraag naar bandbreedte omdat steeds meer diensten en applicaties online zijn”, verklaart Jon James van Virgin Media.

Toch worstelen enkele isp’s in Engeland met de vraag of deze snelheden de investeringen in glasvezel wel waard zijn, zo blijkt uit een artikel van IT Pro. Virgin zegt 13 miljoen pond (ca. 15 miljoen euro) in het nieuwe netwerk te hebben geïnvesteerd te hebben. Ook is er nog discussie over de vraag in hoeverre consumenten en bedrijven behoefte hebben aan dergelijke snelheden.

Overigens kost het abonnement tot 100 Mbps bij Virgin 35 pond per maand (zo’n 40 euro p/mnd). Wat een 1,5 Gbps-abonnement moet kosten, is niet bekend.

 

 

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.