Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EU wil meningen verzamelen over ePrivacy-richtlijn

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 26 juli 2011 08:04 uur

Telecom- en internetproviders zijn sinds 25 mei van dit jaar volgens een EU-richtlijn verplicht om elke inbreuk op de beveiliging van persoonsgegevens te melden.  De Europese Commissie is een consultatie gestart over de praktische regels van deze nieuwe richtlijn.

Met de eerste praktijkervaringen die met de nieuwe telecomregels zijn opgedaan, wil de Commissie onderzoeken hoe er eventueel aanvullende praktische regels kunnen worden voorgesteld om de procedures te verduidelijken en te vereenvoudigen.

Volgens de herziene ePrivacy-richtlijn (2009/136/EG), die op 25 mei 2011 in werking is getreden als onderdeel van een pakket nieuwe Europese telecomregels, zijn exploitanten en internetaanbieders verplicht de nationale autoriteiten en hun klanten ‘onverwijld op de hoogte te brengen van inbreuken op de beveiliging van gegevens die zij bezitten’.

Volgens EU-Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) vormt deze  meldingslichting een belangrijk onderdeel van de nieuwe Europese telecomregels. “Wij moeten echter in heel de EU consequent zijn zodat bedrijven niet te maken krijgen met een ingewikkelde reeks van onderling afwijkende nationale regelingen. Ik wil er met deze consultatie voor zorgen dat overal gelijke voorwaarden gelden, die de consumenten zekerheid geven en de ondernemingen praktische oplossingen bieden.”

Telecomexploitanten, aanbieders van internetdiensten, lidstaten, consumentenorganisaties en nationale toezichthouders voor gegevensbescherming zijn uitgenodigd om hun ideeën en meningen te ventileren. De uiterste datum waarop de feedback kan worden gegeven, is 9 september van dit jaar.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?