Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

KPN kan winst niet op peil houden bij licht dalende omzet

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 27 juli 2011 08:05 uur

KPN heeft moeite om de winst op peil te houden. Uit de halfjaarcijfers die het concern gisteren presenteerde, blijkt dat de nettowinst met 11 procent is gedaald naar 414 miljoen euro. KPN behaalde deze winst bij een omzet van 3,29 miljard, een daling van net geen 2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Topman Eelco Blok wijt de terugval in de cijfers volledig aan de marktomstandigheden en de regelgeving. Blok doelt daarmee op het feit dat gratis internetdiensten als WhatsApp en Skype de omzet behoorlijk drukken, omdat mensen dan minder bellen en sms’en. De omzet van KPN Mobiel daalde dan ook met bijna 9 procent.

Nieuwe abonnementen
Om de winstgevendheid te verbeteren, kondigde KPN vorige week aan dat het nieuwe abonnementen gaat introduceren. Internet zal in deze abonnementen flink duurder worden. Ook Vodafone gaat haar tarieven voor mobiel internet aanpassen. Alleen T-Mobile meldde tot nu toe dat het niet gaat sleutelen aan de tarieven.

De cijfers van KPN mochten geen verrassing zijn. Al in april gaf het bedrijf een winstwaarschuwing af. Beleggers straften de telecomreus daarom niet af: het aandeel KPN steeg gisteren zelfs met ruim 3 procent. Reden voor dit optimisme is de voorspelling dat KPN verwacht de voorspelde bedrijfsresultaten wel te zullen halen met een EBITDA van 5,3 miljard euro.

Henri, 27 juli 2011 11:55 am

Vanaf 1 januari gelukkig de nieuwe consumenten wet die het mogelijk maakt om met een maand opzeg termijn van je abonnement af te komen. Dat zal wellicht de marktwerking wat helpen!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.