Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

121 miljoen slachtoffers van hacking in China

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 27 juli 2011 08:03 uur

Chinese autoriteiten waarschuwen dat 121 miljoen mensen in het Aziatische land het slachtoffer zijn geworden van online account hacking, wachtwoorddiefstal of fraude in de eerste zes maanden van 2011. Dat betreft bijna een kwart van alle internetgebruikers in China. 38,8 procent van deze groep werd getroffen tijdens het shoppen op internet.

De politie in Beijing heeft nu aangekondigd om de beveiliging van internet op te voeren. Bedrijven die wifi of internet aanbieden, waaronder hotels, bars en internetcafés zijn verplicht nieuwe software te installeren, die de identiteit van gebruikers en hun activiteiten op het internet in de gaten houdt. De software kost meer dan 2100 euro, mogelijk de nekslag voor veel kleine ondernemingen.

De Chinese internetwaakhond China Internet Network Information Center (CNNIC) publiceerde cijfers die een stabilisering laten zien in de groei van het internetgebruik in het land. In juni waren er 485 internetgebruikers in China, een stijging van ‘slechts’ 6,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De oorzaak van de afgenomen groei is volgens CNNIC het feit dat het Chinese platteland nog steeds geen toegang heeft tot internet; er is slechts een internetdichtheid van 36 procent in China.

CNNIC geeft sinds 1997 halfjaarlijkse rapporten uit over de Chinese internetindustrie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.