Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Go Daddy lanceert cloud webhosting service

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 29 juli 2011 08:01 uur

Go Daddy heeft haar nieuwe cloud webhosting service gelanceerd. De vierde generatie service GH4 biedt klanten de mogelijkheid om servers te delen en websites te beheren in de cloud.

Klanten hebben de beschikking over professioneel traffic management, beveiliging en server management. Ook kunnen meerdere websites worden beheerd onder hetzelfde account. Op dit moment wordt 4GH nog niet ondersteund door Java, ColdFusion en FrontPage uitbreidingen, aldus Web Host Industry Review.

Het voordeel van hosting in de cloud is dat beheerders van websites die een server delen, automatisch en gratis kunnen opwaarderen of verplaatsen naar een andere server bij een onverwachte snelle toename van traffic naar de website. Zo zouden andere bedrijven op de server geen last ondervinden, zegt Go Daddy. In februari 2010 lanceerde Go Daddy Mac hosting, een kleinere cloud server voor Mac OS X. Deze nieuwe, uitgebreidere GH4 service was al eerder aangekondigd in de media.

De nieuwe service komt drie weken na de bekendmaking dat Go Daddy een samenwerking aangaat met KKR. De deal is nog niet afgerond, en of het om een volledige overname gaat is nog niet bekend. Wel werd de prijs van Go Daddy eerder in de media geschat op 2 tot 2,5 miljard dollar.

Het bedrijf heeft 9,4 miljoen klanten en meer dan 49 miljoen domeinnamen onder haar hoede. Go Daddy is daarmee de grootste host van domeinnamen ter wereld.

Pim Effting, 29 juli 2011 8:50 am

Wel werd de prijs van Go Daddy eerder in de media geschat op 2 tot 2,5 miljoen dollar.

Dit zal miljard zijn, niet miljoen.
million = miljoen
billion = miljard

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.