Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe technologie moet wireless push geven

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 1 augustus 2011 08:07 uur

Draadloos internet blijft alijd nog een beetje behelpen. Als veel gebruikers hetzelfe netwerk benutten is er als snel sprake van congestie, maar ook interferentie levert een belangrijke bijdrage aan de reductie van goede verbindingssnelheden.

De Amerikaan Steve Perlman zegt nu dat hij een technologie heeft ontwikkeld die deze problemen grotendeels oplost. De zogenoemde DIDO-technologie zou draadloos internet betrouwbaar en consistent maken. Grootste barrière voor de toepassing van deze technologie is het feit dat er voltrekt nieuwe zend- en ontvangstapparatuur in alle apparaten moet worden geplaatst.

DIDO dat staat voor ‘distibuted input-distributed output’ stuurt individueel geformatteerde gegevens naar elke afzonderlijke gebruiker vanuit meerdere acces points tegelijkertijd, over langere afstanden. Als gebruikers een webpagina oproepen dan zorgt de DIDO-server ervoor dat een op basis van de analyse van de plek waar de gebruiker zich bevindt, er op maat gemaakte signalen naar de gebruiker worden gestuurd. Dat geschiedt zodanig dat op het moment van ontvangst een volledig pakket ontstaat.

Het is een nogal complexe technologie die uitgebreid beschreven staat in een white paper die Perlman heeft gepubliceerd.

Er is veel scepsis over deze technologie. Zo menen sommigen dat de nieuwste draadloze technologieën al zo geavanceerd zijn dat de DIDO overbodig is. Ook zijn er veel vragen over de commerciële haalbaarheid.  Ondertussen verzamelt Perlman fondsen om zijn technologie verder te ontwikkelen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.