Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Topman VeriSign kondigt vertrek aan

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 1 augustus 2011 08:04 uur

Topman Mark McLaughlin heeft zijn vertrek als directeur van VeriSign aangekondigd. Hij wordt opgevolgd door de oprichter en voormalig directeur Bidzos.

Dat is eind vorige week bekendgemaakt bij de presentatie van de kwartaalcijfers van Symantec, het huidige moederbedrijf van VeriSign. McLaughlin is sinds 2000 betrokken bij VeriSign en bekleedt sinds twee jaar de functie van directeur. Hij heeft aangekondigd dat hij directeur wordt van een ander – niet nader genoemd – bedrijf.

Hij blijft tot 25 augustus aan waarna hij vervangen zal worden door de voormalige directeur en oprichter van VeriSign Jim Bidzos. Bidzos treedt vanaf 1 augustus al in dienst, schrijft The Web Host Industry Review.

Bidzos wordt overigens rijkelijk beloond voor zijn diensten. Hij zal een salaris van 750.000 dollar per jaar ontvangen plus nog eens 4 miljoen dollar in aandelen. McLaughlin streek voor zijn functioneren jaarlijks 752.885 dollar op.

VeriSign behaalde in het afgelopen kwartaal een omzet van 189,8 miljoen dollar. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de gestegen omzet werd het kwartaal met een verlies van 10,6 miljoen dollar afgesloten. Een jaar eerder boekte VeriSign nog een kwartaalwinst van 35 miljoen dollar.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.