Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EvoSwitch wil nieuwe locatie in Frankfurt of Amsterdam

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 3 augustus 2011 08:08 uur

EvoSwitch zal volgend jaar worden uitgebreid met een nieuw datacenter in Frankfurt of in Amsterdam. EvoSwitch wil met de nieuwe locatie met name aan internationale klanten laten zien dat het een goede ‘gateway to Europe’ is. Dat zegt EvoSwitch-directeur Eric Boonstra in gesprek met ISPam.nl.

Het huidige datacenter in Haarlem kan nog groeien en er wordt druk gewerkt aan de uitbreiding van delen van hal 5 en hal 6. In april ging het eerste deel van hal 5 open die dankzij compartimenten met hot corridors gefaseerd uitgebreid kan worden. “We kunnen op deze locatie gemakkelijk uitbreiden omdat we de ruimte hebben en omdat er nog voldoende stroom voorhanden is”, zegt Boonstra.

Toch zoekt hij naar een nieuwe locatie omdat er heel veel vraag is naar datacentercapaciteit en goede aansluitingen op  internationale carriers. “Als de aanvragen zo doorgaan zijn we over één jaar vol hier”, aldus Boonstra. Bovendien kan een tweede locatie ook voor sommige klanten als uitvalslocatie dienen.

Als nieuwe bestemming vindt Boonstra Frankfurt heel aantrekkelijk, maar ook sluit hij een datacenter in Amsterdam niet uit. “De netwerkinfrastructuur in Amsterdam Zuidoost is heel interessant.”

In ieder geval zal een nieuwe locatie, net als het huidige datacenter, CO2-neutraal worden gerealiseerd, verzekert Boonstra. “Met het huidige datacenter opereren we CO2-neutraal omdat we alleen maar gebruikmaken van energie verkregen van biomassa en van de wind. Wat we verbruiken, zelfs de kilometers die onze medewerkers rijden, worden door de Climate Neutral Group gecompenseerd door de aanbouw van bomen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.