Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rackspace garandeert 100% uptime bij nieuwe clouddienst

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 8 augustus 2011 08:06 uur

Een periode van downtime zoals cloudaanbieder Amazon Web Services in april nog had, kan tot het verleden behoren. Hostingprovider Rackspace biedt een nieuwe clouddienst aan waarbij een uptime van 100 procent wordt gegarandeerd. De nieuw gelanceerde dienst, Critical Sites, is bedoeld voor klanten voor wie online aanwezigheid ‘extreem bedrijfskritisch’ is.

Critical Sites komt met het strengste Service Level Agreement dat Rackspace kent, bevestigt Lew Moorman, president en Cloud & Chief Strategy Officer bij Rackspace USA. In het SLA staat onder andere de belofte dat Rackspace binnen vijf minuten met eventuele ‘events’ aan de slag gaat en de garantie dat het Production Platform een uptime heeft van 100 procent.

Moorman is niet bang voor downtime waar Amazon Web Services enkele maanden geleden door werd getroffen. Het incident bij Amazon vergelijkt hij met een vliegtuigongeluk. “Een vliegtuigongeluk komt niet zo vaak voor als een auto-ongeluk, maar het kan altijd gebeuren. Alleen is de impact bij het vliegtuigongeluk (lees: de clouddienst) groter dan bij andere ongelukken (niet-clouddiensten, red.). Alleen komen er een vliegtuigongeluk tien mensen om het ‘het ongeval’ te onderzoeken. Bij auto-ongevallen  wordt de rommel opgeruimd en gaat het verkeer gewoon door.”

Volgens Rackspace is de Critical Sites-dienst specifiek ontworpen voor klanten die hun eindgebruikers optimale gebruikservaring, zeer klantgerichte webapplicaties en -diensten of online transacties willen bieden.

Eén van de eerste bedrijven die de Critical Sites-dienst inzet, is het Amerikaanse BlackLine Systems dat financiële ‘close-procesapplicaties’ aanbiedt op basis van een On Demand SaaS-platform.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...