Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rackspace garandeert 100% uptime bij nieuwe clouddienst

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 8 augustus 2011 08:06 uur

Een periode van downtime zoals cloudaanbieder Amazon Web Services in april nog had, kan tot het verleden behoren. Hostingprovider Rackspace biedt een nieuwe clouddienst aan waarbij een uptime van 100 procent wordt gegarandeerd. De nieuw gelanceerde dienst, Critical Sites, is bedoeld voor klanten voor wie online aanwezigheid ‘extreem bedrijfskritisch’ is.

Critical Sites komt met het strengste Service Level Agreement dat Rackspace kent, bevestigt Lew Moorman, president en Cloud & Chief Strategy Officer bij Rackspace USA. In het SLA staat onder andere de belofte dat Rackspace binnen vijf minuten met eventuele ‘events’ aan de slag gaat en de garantie dat het Production Platform een uptime heeft van 100 procent.

Moorman is niet bang voor downtime waar Amazon Web Services enkele maanden geleden door werd getroffen. Het incident bij Amazon vergelijkt hij met een vliegtuigongeluk. “Een vliegtuigongeluk komt niet zo vaak voor als een auto-ongeluk, maar het kan altijd gebeuren. Alleen is de impact bij het vliegtuigongeluk (lees: de clouddienst) groter dan bij andere ongelukken (niet-clouddiensten, red.). Alleen komen er een vliegtuigongeluk tien mensen om het ‘het ongeval’ te onderzoeken. Bij auto-ongevallen  wordt de rommel opgeruimd en gaat het verkeer gewoon door.”

Volgens Rackspace is de Critical Sites-dienst specifiek ontworpen voor klanten die hun eindgebruikers optimale gebruikservaring, zeer klantgerichte webapplicaties en -diensten of online transacties willen bieden.

Eén van de eerste bedrijven die de Critical Sites-dienst inzet, is het Amerikaanse BlackLine Systems dat financiële ‘close-procesapplicaties’ aanbiedt op basis van een On Demand SaaS-platform.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.