Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Bijna gratis internet voor arme gezinnen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 10 augustus 2011 08:02 uur

Iedereen in Europa moet in 2013 toegang hebben tot breedbandinternet. Deze woorden van Eurocommissaris Neelie Kroes zijn kennelijk ook aangekomen in de Verenigde Staten. Daar biedt een isp in een groot aantal staten een soort budgetabonnement aan.

De Amerikaanse telecomaanbieder Comcast gaat huishoudens die geen geld hebben voor het breedbandinternetabonnement van de provider een goedkoper alternatief aanbieden. Normaal gesproken kost een breedbandaansluiting bij Comcast tussen de 30 tot 200 dollar per maand. Wie dat niet kan betalen, krijgt een breedbandaansluiting aangeboden voor 10 dollar per maand, zo meldt PCWorld.

Voor die 10 dollar krijgen de klanten een downloadsnelheid van 1,5 Mbps en een upload van 384 Kbps. Het aanbod geldt in alle 39 Amerikaanse staten waar het bedrijf actief is. Bovendien worden aan deze gebruikers geen aansluitkosten of huurkosten voor het gebruik van apparatuur berekend.

Voorwaarden
Om te voorkomen dat bestaande klanten gaan downgraden, hanteert Comcast vier voorwaarden waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor zo’n budgetabonnement. Er moet sprake zijn van schoolgaande kinderen die een school bezoeken binnen het werkgebied (39 staten) van Comcast. Het huishouden mag de afgelopen 90 dagen geen internetabonnement bij Comcast hebben gehad en er mag geen openstaande rekening (meer) zijn bij Comcast.

Wie eenmaal door de controle komt, krijgt bovendien ook een bon die 150 dollar korting geeft op de aankoop van een budgetcomputer.

Amerikaanse media schatten dat een vierpersoons huishouden niet meer dan ongeveer 29.000 dollar per jaar mag verdienen, om hiervoor in aanmerking te komen. De actie van Comcast, genaamd Internet Essentials, gaat in september – als het schoolseizoen begint – van start.

Overigens is dit voor Comcast niet zomaar liefdadigheid. Het bedrijf hoopt met dit gebaar de goedkeuring te krijgen voor de overname van NBC Universal. Eén van de eisen van de mededingingsautoriteiten is dat Comcast meer voor armere gezinnen doet.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.