Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Bijna gratis internet voor arme gezinnen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 10 augustus 2011 08:02 uur

Iedereen in Europa moet in 2013 toegang hebben tot breedbandinternet. Deze woorden van Eurocommissaris Neelie Kroes zijn kennelijk ook aangekomen in de Verenigde Staten. Daar biedt een isp in een groot aantal staten een soort budgetabonnement aan.

De Amerikaanse telecomaanbieder Comcast gaat huishoudens die geen geld hebben voor het breedbandinternetabonnement van de provider een goedkoper alternatief aanbieden. Normaal gesproken kost een breedbandaansluiting bij Comcast tussen de 30 tot 200 dollar per maand. Wie dat niet kan betalen, krijgt een breedbandaansluiting aangeboden voor 10 dollar per maand, zo meldt PCWorld.

Voor die 10 dollar krijgen de klanten een downloadsnelheid van 1,5 Mbps en een upload van 384 Kbps. Het aanbod geldt in alle 39 Amerikaanse staten waar het bedrijf actief is. Bovendien worden aan deze gebruikers geen aansluitkosten of huurkosten voor het gebruik van apparatuur berekend.

Voorwaarden
Om te voorkomen dat bestaande klanten gaan downgraden, hanteert Comcast vier voorwaarden waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor zo’n budgetabonnement. Er moet sprake zijn van schoolgaande kinderen die een school bezoeken binnen het werkgebied (39 staten) van Comcast. Het huishouden mag de afgelopen 90 dagen geen internetabonnement bij Comcast hebben gehad en er mag geen openstaande rekening (meer) zijn bij Comcast.

Wie eenmaal door de controle komt, krijgt bovendien ook een bon die 150 dollar korting geeft op de aankoop van een budgetcomputer.

Amerikaanse media schatten dat een vierpersoons huishouden niet meer dan ongeveer 29.000 dollar per jaar mag verdienen, om hiervoor in aanmerking te komen. De actie van Comcast, genaamd Internet Essentials, gaat in september – als het schoolseizoen begint – van start.

Overigens is dit voor Comcast niet zomaar liefdadigheid. Het bedrijf hoopt met dit gebaar de goedkeuring te krijgen voor de overname van NBC Universal. Eén van de eisen van de mededingingsautoriteiten is dat Comcast meer voor armere gezinnen doet.

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...