Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuw beveiligingsplatform van Check Point

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 12 augustus 2011 08:06 uur

Check Point, vooral bekend als fabrikant van firewall-apparatuur, introduceert twee nieuwe systemen voor datacenteromgevingen die samen een nieuwe security gateway vormen.

Het nieuwe platform bestaat uit een schaalbare blade-omgeving voor firewalltoepassingen en een datacenterappliance waarmee het mogelijk is om gesegmenteerde omgevingen te beveiligen.

Het zogeheten 61000-platform ondersteunt 70 miljoen verbindingen en tot 600.000 sessies per seconde. Daarmee is het bij uitstek geschikt voor omgevingen die heel veel transacties per seconde aan moeten kunnen, stelt de fabrikant. Check Point mikt met deze nieuwe producten dan ook vooral op datacenters, telecombedrijven en leveranciers van clouddiensten.

Prestaties
Bovenop het platform levert Check Point de 21400-appliance die een firewall-doorvoer heeft van 100Gbps. De 21400 integreert diverse toepassingen zoals vpn, url-filtering, anti-virus en anti-spam, maar ook identity awareness en intrusion prevention. Vanzelfsprekend kan het platform omgaan met zowel IPv4 als IPv6.

Prijzen
Volgens Check Point zelf is deze confifuratie twaalf keer krachtiger dan de tot nu toe verkrijgbare gateway-appliances. Prijzen zijn nog niet officieel bekendgemaakt, maar op diverse fora circuleren wel ‘schattingen’. Een basisconfiguratie met twee switchmodules op een 61000-chassis zou rond 140.000 euro moeten gaan kosten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.