Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX versterkt banden met Afrikaanse internetexchange

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 22 augustus 2011 08:06 uur

De AMS-IX heeft een nauwe samenwerking met de Kenya Internet Exchange Point (KIXP) aangekondigd. Om het peeringverkeer op het Afrikaanse contintent te stimuleren, heeft de AMS-IX ook apparatuur gedoneerd.

De nauwere samenwerking is onlangs tijdens het African Peering and Interconnection Forum (AfPIF) in Ghana  ondertekend. Daarbij is onder meer afgesproken dat de KIXP Gigabit ethernet-apparatuur geschonken krijgt, zodat de groei van het Afrikaanse internetverkeer niet wordt belemmerd door technische grenzen. “De voordelen van goede interconnecties in Afrika worden steeds duidelijker. We zijn dan ook blij met de goede ondersteuning van Kenia (KIXP)”, verklaart Henk Steenman van de AMS-IX.

Volgens het Nederlandse internetknooppunt wordt hiermee de netwerkcapaciteit en de stabiliteit in de regio verbeterd en is het in het belang van het hele ‘internet-ecosysteem’.

Groeimarkt
De keuze voor de samenwerking met Kenya is niet toevallig. Het verkeer over de KIXP is de afgelopen jaren snel gestegen. Vorige maand behaalde de KIXP haar record van 1 gigabit  per seconde aan data. De afgelopen zeven jaar zou het verkeer elk jaar tenminste zijn verdubbeld, met uitschieters in de afgelopen drie jaar in groei tot 150 en zelfs 300 procent.

Bij het snelgroeiende verkeer in Afrika wordt de rol van internetexchanges steeds belangrijker. De Keniaanse overheid zou nu zelfs van bedrijven die diensten op internet willen aanbieden, eisen dat ze bij een internetexchange  zijn aangesloten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.