Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

World Wide Technology lanceert mobiel datacenter

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 24 augustus 2011 08:08 uur

Het Amerikaanse World Wide Technology (WWT) heeft een nieuw modulair datacenter gelanceerd. Het ontwerp heeft alle ict geïntegreerd, waardoor het volledig mobiel is. Het nieuwste concept heet FAST Mobile Data Center (MDC) en is een samenwerking van WWT met NetApp en Cisco.

Het is een onderdeel van het FAST-productenportfolio van het bedrijf en moet een goedkoop alternatief bieden voor ‘vaste’ datacenters. De technologie is gebaseerd op FlexPod, wat privé-clouds, ondersteund door VMware, mogelijk maakt. Het datacenter heeft alles wat een standaard datacenter ook heeft: informatica, dataopslag en netwerkfaciliteiten. Daarnaast zijn alle infrastructuur, energie en koelingsystemen aanwezig.

De mobiele datacenters die beschikbaar zijn variëren van een half-rack tot containers met een lengte van 3 tot 16 meter. Ze kunnen worden aangeleverd op locatie per vrachtwagen, trein, boot of vliegtuig. Volgens de organisatie zijn de containers vooral handig in extreme situaties, zoals in oorlogsgebieden of bij rampen, maar ook wanneer een datacenter niet verder kan of mag uitbreiden. De mobiele datacenters van WWT worden de komende weken getoond op verschillende beurzen in de Verenigde Staten.

Lennie, 6 september 2011 2:45 am

informatica ? Wat een rare woordkeuze

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.