Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interoute bouwt nieuw ethernet-platform

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 31 augustus 2011 08:01 uur

Interoute bouwt een nieuw platform voor haar internetdiensten. De eigenaar van het grootste netwerk van Europa wil nu haar SDH en MPLS ethernet-diensten gaan samenvoegen op een nieuw ethernetplatform, dat later dit jaar in Londen gelanceerd zal worden. ISPam.nl sprak met Interoute over deze nieuwe ontwikkelingen.

Het nieuwe platform moet klantenvoordelen bieden op het gebied van datatransport en techniek. Jonathan Wright, commercieel directeur bij Interoute zegt hierover: “De voordelen van onze SDH-verbinding komen samen in één pakket. Het biedt een flexibele oplossing voor de internetverbindingen van onze klanten.” Andere voordelen van de nieuwe service zijn een betere onderlinge connectie met tail providers, management van internetverkeer en controleerbare views op het netwerk. Het doel is om alle diensten van SDH te verplaatsen naar dit platform, terwijl het MPLS ethernet voorlopig onafhankelijk zal blijven bestaan.

“De inter-connectie is nu wisselend van kwaliteit. Door een standaard te creëren, krijg je een level playing field waarmee je meer inzicht en controle hebt over wat er gebeurt op je netwerk. En dan kun je van dichterbij managen”, aldus Jonathan Wright. Het concept wordt eerst gelanceerd in oktober in Londen. Later dit jaar zal het uitbreiden naar Amsterdam, Frankfurt en Parijs. “Wij willen een carrier class product aanbieden, ongeveer een ethernet dat werkt als een SDH.”

Eerder deze week zei de CTO van Interoute tegen Computing dat het bedrijf ook geinteresseerd is in Recursice Internet Work Architecture (RINA). Matthem Finnie zei in het interview dat internet zoals we het nu kennen binnenkort onbruikbaar is, omdat de functie veranderd is naar het delen van informatie. Met RINA wordt de hoeveelheid bandbreedte verlaagd, omdat het niet meer nodig is uit te leggen waar de informatie naartoe gaat of waar het vandaan komt. “De end-to-end structuur van internet is achterhaald”, aldus Finnie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.