Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

STRATO lanceert gratis clouddienst

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 2 september 2011 08:02 uur

Hostingbedrijf STRATO gaat een deel van haar HiDrive clouddiensten gratis aanbieden. Klanten kunnen via de HiDrive Free service 5 GB aan data gratis opslaan in de cloud. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend in Londen. “Om de strijd aan te gaan met de internationale competitie moet je ook een gratis dienst bieden. Do the same, but do it better”, zei CEO Damian Schmidt. “Maar het was wel een mentale en logistieke omschakeling binnen het bedrijf.”

De clouddienst biedt opslag en synchronisatie van data en is toegankelijk vanaf meerdere devices, waaronder een mobiele telefoon browser of HiDrive Android applicatie. Dit maakt het mogelijk persoonlijke data overal ter wereld te gebruiken. STRATO richt zich op jongere gebruikers die graag data delen en biedt daarom een sharelink-optie. Gegevens kunnen extra worden beveiligd met BackupControl service. Voor klanten die meer opslagruimte nodig hebben is er de mogelijkheid om door te stromen naar een grotere, betaalde opslag.

Voor de HiDrive diensten is een speciaal serverplatform ingericht binnen de datacenters van het bedrijf. Voor gebruikers van de gratis clouddienst is geen telefonisch of e-mail support zoals bij andere diensten van het bedrijf. Wel is er een community van gebruikers ingericht waar advies en hulp wordt geboden.

Het hostingbedrijf lanceerde de betaalde HiDrive clouddienst in 2010 en heeft inmiddels meer dan 100.000 betalende klanten voor deze dienst. Toch dwong de harde concurrentie STRATO om haar eerste gratis dienst aan te bieden. Het verschil met andere clouddiensten is volgens Smidt is de veilige opslag van de data. “Bij veel gratis services weet je niet altijd in welk land de data opgeslagen zijn en dus ook niet welke wetten van toepassing zijn. Onze datacenters staan in Duitsland, waar de hele strenge databeschermingswetten gelden.”

STRATO is de op een na grootste aanbieder van webspace en webapplicaties met twee datacenters in Berlijn en Karlsruhe. De webhost is vooral actief in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.