Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Aantal .eu-domeinen met 400 per dag afgenomen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 2 september 2011 08:05 uur

Het aantal .eu-domeinnaamregistraties is in het tweede kwartaal van dit jaar met ongeveer 400 adressen per dag afgenomen. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 is het aantal registraties met 1,2 procent gedaald tot 3,35 miljoen.

Toch is het aantal .eu-domeinen met 4,2 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Aan het einde van het tweede kwartaal waren 3,35 miljoen .eu-adressen geregistreerd, tegen 3,21 miljoen dezelfde periode van 2010 (zie grafiek). Dat staat in het kwartaalverslag van de .eu-registry Eurid.

De daling ten opzichte van het eerste kwartaal is deels te verklaren door een vaste seizoensdip. In april lopen elk jaar veel registraties af omdat Eurid op 7 april 2006 is gestart en dus is er in het tweede kwartaal altijd een dip te zien, legt directeur Marc van Wesemael in het verslag uit. Bovendien is dit jaar het aantal registraties in Cyprus en Luxemburg fors gedaald nadat een aantal registrars is afgehaakt.

De meeste .eu-adressen zijn in handen van Duitsers (ca. 1,5 miljoen), gevolgd door Nederlanders (bijna 450.000) en Britten (ruim 300.000).

Met behulp van marketingcampagnes gericht op het mkb probeert Eurid het aantal registraties te verhogen. Uit een rapport van vorig jaar zou blijken dat 36 procent van de .eu-domeinnamen verwijst naar een zakelijke website. Dat is relatief hoog, want bij .biz is dat 32 procent en .com 31 procent.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.