Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN lanceert iPhone app

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 september 2011 08:03 uur

SIDN heeft een iPhone app gelanceerd met de naam Mijn .nl waarmee de gegevens van .nl-domeinnamen (whois) kunnen worden opgevraagd en waarmee de status (zoals geregistreerd, in-quarantaine of vrij) van geregistreerde domeinnamen kan worden gevolgd.

Een opvallende functie van de app is dat op basis van een woord kan worden gezocht naar reeds geregistreerde domeinnamen. De app geeft binnen enkele seconden 20 geregistreerde .nl-domeinnamen weer. De app lijkt de lijst met domeinnamen rechtstreeks uit de database van de SIDN te halen. Daarmee is de functionaliteit van de app een toepassing die niet door een registrar of andere derde partij kan worden ontwikkeld op basis van de whois.

Zodra de status van een .nl-domeinnaam die door de app wordt gevolgd verandert, dan krijgt de gebruiker hier een push-bericht van op zijn iPhone. Dit bericht is wel vertraagd, pas de volgende ochtend, een dag na de status-wijziging wordt de melding gegeven.

Volgens SIDN-woordvoerster Lycke Hoogeveen is de app door de SIDN inhouse ontwikkeld en zijn er niet speciaal resources voor vrij gemaakt. Ook vindt de SIDN niet dat ze hiermee concurreert met registrars en andere software ontwikkelaars. Mijn .nl is hier in de Appstore te downloaden.

Arjan, 2 september 2011 8:52 am

Komt er ook nog een Android APP? Valt me op dat veel bedrijven (op enkele uitzonderingen na) schijnbaar eerst iPhone APPs uitbrengen alvoor een Android APP beschikbaar komt. Bedrijven welke schijnbaar de trends en marktontwikkelingen niet echt in de gaten houden en klaarblijkelijk niet door hebben dat ze met juist een Android APP een veel breder publiek kunnen bereiken.

Android wint nog dagelijks terrein terwijl ios alweer langzaam op zijn retour is.

Arjan, 2 september 2011 8:52 am

Laat de reacties van de iPhone minded lezers naar komen!!! :-)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.