Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dimension Data op consultancy-pad met assessment voor datacenters

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 9 september 2011 08:05 uur

Dimension Data, leverancier van cloud-technologie, heeft een nieuwe dienst gelanceerd waarmee bedrijven en instellingen een roadmap kunnen opstellen voor nieuwe datacenters die futureproof moeten zijn. Met het zogeheten Data Centre Networking Assessment kunnen klanten nieuwe datacenters opzetten die volledig voldoen aan alle moderne eisen en de bedrijfsdoelstellingen.

Volgens Dimension Data zien organisaties vaak door de bomen het bos niet meer en verdrinken ze in alle technologische mogelijkheden. “De trends op het gebied van vergaande consolidatie en virtualisatie, datagroei, steeds krachtiger computers en de ontwikkeling van communicatieplatformen hebben netwerken onder enorme druk gezet. Het zorgt ervoor dat organisaties steeds meer gaan kijken naar cloud computing.”

Om daarin goede keuzes te maken, heeft Dimension Data nu een tool beschikbaar waarmee de keuzes en de gevolgen daarvan inzichtelijk worden gemaakt.  Zo geeft het assessment inzicht in diverse mogelijkheden voor kostenbesparingen en de beheermogelijkheden van nieuwe datacenters.

Nieuws onder de zon

Overigens is het de vraag of het veel nieuws onder de zon brengt: dergelijke assessments worden immers al jaren door ICT-consultants uitgevoerd in min of meer dezelfde vorm. Het gehele assessment bestaat uit drie fases: discover, construct en recommend. In de eerste fase worden gegevens verzameld over een bedrijf. Een architect analyseert deze gegevens in de constructfase en komt uiteindelijk met aanbevelingen. Onderdeel van de aanbeveling is de roadmap voor de ontwikkeling van de nieuwe, aanbevolen architectuur.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.