Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DNS.BE start promotiecampagne voor .be-domein

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 september 2011 08:01 uur

Het .be-registry DNS.BE is vorige week een promotiecampagne gestart waarmee het .be-domein moet worden gepromoot. Net als vorig jaar richt DNS.BE zich op zelfstandigheden en kleine bedrijven. Dit jaar richt de campagne zich nog specifieker op freelancers en vrij gevestigden.

De boodschap is dat het voor freelancers en vrij gevestigden het ook belangrijk is om online aanwezig te zijn en een eigen .be-domeinnaam mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Als onderdeel van de campagne worden er reclamespotjes op zowel Vlaamse als Franstalige zenders uitgezonden. Daarnaast worden er advertenties gezet in medische vakbladen.

Eerder organiseerde SIDN in Nederland ook al vergelijkbare campagnes om .nl-domeinnamen te promoten. Opvallend is daarbij dat er op dit moment een kleine 1,2 miljoen .be-domeinnamen zijn geregistreerd terwijl er onder het .nl-domein de teller alweer op een ruime 4,6 miljoen staat.

Wanneer je deze getallen weg zet tegen de 11,0 miljoen inwoners België heeft en 16,6 miljoen die Nederland heeft dan is er 1 .be-domeinnaam op elke 9 Belgen geregistreerd, terwijl dat 1 .nl-domeinnaam op elke 3,5 Nederlanders is.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.