Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Netwerkprovider Interoute ziet omzet met 20 procent stijgen

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 14 september 2011 08:04 uur

Netwerkprovider Interoute Communications heeft over het eerste halfjaar van 2011 een omzet geboekt van 167 miljoen euro, 20 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Interoute maakte haar halfjaarcijfers gisteren bekend.

Het bedrijf schrijft de stijging toe aan de groeiende vraag naar cloudoplossingen binnen Unified ICT van Interoute en de bandbreedtediensten van de onderneming. Interoute boekte in de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst van 29,4 miljoen euro.

Interoute is eigenaar en operator van een enorm netwerk dat door geheel Europa is uitgerold en 29 landen met elkaar verbindt. Het netwerk bestaat uit 60.000 kilometer glasvezel, acht datacentra en nog eens 150 partnerdatacentra. Het bedrijf mikt met het zogeheten full service next generation netwerk op internationale klanten, waaronder alle Europese telecomaanbieders.

Overname

Dit jaar startte Interoute ook met een partnership met Telefónica International Wholesale Services voor de levering van routes naar de VS en Zuid-Amerika. Interoute versterkte bovendien haar partnership met SEACOM voor het ontwikkelen van Internet Access Points in verschillende delen van Afrika. Tot slot rapporteerde de onderneming nog de overname van de Visual Conference Group, waardoor Interoute nu ook de grootste leverancier is van videoconferencingdiensten in Europa.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.