Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

GlobalSign verstrekt weer SSL-certificaten

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 14 september 2011 08:10 uur

Het Belgische GlobalSign gaat weer beginnen met het verstrekken van SSL-certificaten, een paar dagen nadat het mogelijk slachtoffer werd van hackers. Het bedrijf is daar dinsdag mee begonnen; een dag later dan het in eerste instantie op haar website aankondigde.

De maatregelen binnen GlobalSign volgden op een mogelijke aanval op de servers. Deze werd geclaimd door een hacker die in een blog aangaf dat het systeem had gehackt en valse certificaten kon verstrekken.

GlobalSign stopte na de melding tijdelijk het verstrekken van veiligheidscertificaten en startte een onderzoek in samenwerking met FoxIT, het bedrijf dat ook betrokken was bij het onderzoek binnen Diginotar. Er werd een probleem bij de webserver van de website ontdekt, maar GlobalSign geeft aan dat deze los staat van de rest van de infrastructuur van het bedrijf en dus geen veiligheidsrisico zou moeten opleveren.

Het bedrijf wil weinig risico nemen na de aanval op Diginotar, waarbij minstens 500 valse SSL-certificaten werden verstrekt. Op haar website geeft GlobalSign aan dat het de situatie veilig acht om opnieuw certificaten te gaan verstrekken: “Er is verder geen bewijs dat er is ingebroken in andere delen van het bedrijf buiten de geïsoleerde webserver om. Wij blijven alle activiteiten en diensten binnen ons bedrijf van dichtbij monitoren.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.