Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ICANN rekent op 500 gTLD-aanvragen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 20 september 2011 08:03 uur

De ICANN gaat ervan uit dat er volgend jaar 150 aanvragen voor nieuwe generieke TLD’s zullen binnenkomen. In het jaar daarna worden nog eens 350 aanvragen voor nieuwe gTLD’s verwacht. Dat blijkt uit de financiële plannen van de organisatie voor 2012 en 2013.

Het aanvragen van een nieuwe toplevel domeinnaam zoals .cocacola of .eco, kost 185.000 dollar per aanvraag. De ICANN gaat bij het opstellen van de budgetten uit van een kostenneutrale situatie. “De kosten worden gedekt bij 500 aanvragen voor nieuwe gTLD’s”, zo staat in het plan voor 2012 en 2013.

Als dat scenario uitkomt, leveren de gTLD’s in 2012 bijna 28 miljoen dollar op en het daarop volgende jaar bijna 65 miljoen dollar. Toch daalt de operationele winst in 2012 waarschijnlijk flink. De ICANN rekent op een kleine operationele winst van 58.000 dollar terwijl er voor 2011 nog op een winst van 3,6 miljoen dollar is gerekend. De organisatie in 2012 voorziet veel extra kosten die mede het gevolg zijn van de invoering van de nieuwe toplevel domeinnamen. Zo moeten er meer mensen worden aangenomen, moeten medewerkers worden opgeleid en zullen de reis- en verblijfkosten in 2012 hoger zijn.

De voorbereidingen voor de lancering van het nieuwe gTLD-programma, waaronder het opstellen van de Applicant Guidebook, gaat de ICANN vermoedelijk zo’n 6,1 miljoen dollar kosten. Deze kosten komen vooral uit reiskosten van ICANN-medewerkers, salarissen en administratieve kosten.

Het fiscale jaar 2012 is overigens al begonnen bij de ICANN want dat loopt van 1 juli 2011 tot en met 30 juni volgend jaar.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.