Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ICANN rekent op 500 gTLD-aanvragen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 20 september 2011 08:03 uur

De ICANN gaat ervan uit dat er volgend jaar 150 aanvragen voor nieuwe generieke TLD’s zullen binnenkomen. In het jaar daarna worden nog eens 350 aanvragen voor nieuwe gTLD’s verwacht. Dat blijkt uit de financiële plannen van de organisatie voor 2012 en 2013.

Het aanvragen van een nieuwe toplevel domeinnaam zoals .cocacola of .eco, kost 185.000 dollar per aanvraag. De ICANN gaat bij het opstellen van de budgetten uit van een kostenneutrale situatie. “De kosten worden gedekt bij 500 aanvragen voor nieuwe gTLD’s”, zo staat in het plan voor 2012 en 2013.

Als dat scenario uitkomt, leveren de gTLD’s in 2012 bijna 28 miljoen dollar op en het daarop volgende jaar bijna 65 miljoen dollar. Toch daalt de operationele winst in 2012 waarschijnlijk flink. De ICANN rekent op een kleine operationele winst van 58.000 dollar terwijl er voor 2011 nog op een winst van 3,6 miljoen dollar is gerekend. De organisatie in 2012 voorziet veel extra kosten die mede het gevolg zijn van de invoering van de nieuwe toplevel domeinnamen. Zo moeten er meer mensen worden aangenomen, moeten medewerkers worden opgeleid en zullen de reis- en verblijfkosten in 2012 hoger zijn.

De voorbereidingen voor de lancering van het nieuwe gTLD-programma, waaronder het opstellen van de Applicant Guidebook, gaat de ICANN vermoedelijk zo’n 6,1 miljoen dollar kosten. Deze kosten komen vooral uit reiskosten van ICANN-medewerkers, salarissen en administratieve kosten.

Het fiscale jaar 2012 is overigens al begonnen bij de ICANN want dat loopt van 1 juli 2011 tot en met 30 juni volgend jaar.

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?